anime 4

Avoimuus

Onssissa asioista tiedotetaan ajoissa, säännöllisesti sekä yhdenvertaisesti jäsenistölle ja yhteistyötahoille. Keskustelemme avoimesti joukkueiden ja seuran toimintaan liittyvistä asioista, kuten treenivuorojen jakamisesta tai harrastusmaksuista. Kehitämme toimintaa mm. säännöllisten jäsenkyselyiden avulla. Joukkueillamme on yhtenäiset toimintatavat. Onssin ja joukkueiden toimintatavoista, päätöksistä, maksuista ja muista tärkeistä asioista on helppo löytää tietoa. Pelaajat ja valmentajat käyvät säännöllisesti keskusteluja kehittymisen varmistamiseksi. Jokaisella seuraan kuuluvalla on mahdollisuus vaikuttaa, kaikki ovat tervetulleita mukaan seuran toimintaan!

Iloisuus

Onssissa on mukavaa ja turvallista treenata, pelata ja tehdä muutakin yhdessä. Meillä  kannustetaan onnistumaan ja tsempataan yrittämään uudestaan epäonnistumisen sattuessa. Viestinnästämme välittyy ilo ja rakkaus jalkapalloon. Meillä on huippuvalmentajat ja hyvä tempo treeneissä. Onssilainen tunnistetaan iloisesta hymystä, reilusta meiningistä ja reippaasta tervehdyksestä. Fanikatsomossamme on aina tunnelmaa!

Menestys

Menestyä voi monella tavalla – osallistumalla aktiivisesti, yrittämällä parhaansa, pärjäämällä kilpailussa, auttamalla toista onnistumaan. Onssissa menestystä ei tavoitella hinnalla millä hyvänsä eikä pelkästään lyhyellä tähtäimellä, vaan rakennetaan pitkäjänteistä menestystä niin yksilön, joukkueiden kuin seurankin tasolla. Meillä kaikki saavat tähdätä kohti omaa huipputasoaan, minkä mahdollistaa ikä- ja kehitystason huomioiminen valmennuslinjassa sekä käytännön harjoittelussa. Onssilainen valmentaja on ammattimainen ja heidän kehittymistään tuetaan. Valmennus on suunnitelmallista ja asiantuntevaa, valmentajamme tukevat toisiaan valmennustyössä. Harjoittelu on laadukasta ja tavoitteellista. Ilo, rentous sekä rohkeus yrittää ovat avain huippusuorituksiin!

Vastuullinen välittäminen

Onssissa kaikki ovat yhtä arvokkaita ja tärkeitä, eikä ketään jätetä yksin. Seuramme vastuullinen toiminta tukee pelaajan kasvua ja kehitystä hänelle sopivalla tavalla. Pidämme kaikki yhdessä huolta toisistamme ja tuemme mahdollisuutta harrastaa. Tarjoamme toisillemme apua aina kun mahdollista. Kuulumisia vaihdetaan usein, huolehditaan niin pelaajien kuin toimihenkilöiden ja työntekijöiden hyvinvoinnista. Keskustelut käydään hyvässä hengessä, toista kunnioittaen - niin kasvotusten kuin somessa. Onssissa muistetaan kiittää toisia avusta, huolenpidosta, hyvästä valmennuksesta, osallistumisesta – aina on aihetta kiittää!

Strategia 2023

Toiminta-ajatus, päämäärät ja tavoitteet

ONS / Seura on voittoa tuottamaton nais- ja tyttöjalkapalloilun erikoisseura. Seura noudattaa toiminnassaan Suomen palloliiton Kaikki Pelaa sääntöjä ja Seuraohjelman periaatteita.

Seuran tehtävä on tuottaa laadukasta jalkapallovalmennusta ja jalkapalloiluun liittyvää toimintaa sekä edistää että kehittää nais- ja tyttöjalkapalloilun olosuhteita yhteistyössä muiden toimijoiden kanssa. ONS lisää hyvinvointia sekä tarjoaa onnistumisia ja elämyksiä jalkapallon parissa.

Kaikki seuran toiminnasta syntyvät varat ja tuotot menevät kokonaisuudessaan jalkapallotoiminnan tuottamiseen, tukemiseen, edistämiseen ja kehittämiseen.

Harrastustaan aloittavista nuorista jotkut tähtäävät pitkälle. Seuran pitkäjänteinen ja laadukas toiminta mahdollistaa pelaajien kehittymisen huipputasolle. Pelaajien yksilöllistä osaamista kehitetään seuran ammattitaitoisten ohjaajien, valmentajien, huoltajien sekä muiden toimijoiden tuella.

Menestys tarkoittaa paitsi seuran joukkueiden, myös yksittäisten pelaajien menestystä alue- ja maajoukkuetasolla sekä kansainvälisillä kentillä. Näin toiminnan yksi keskeinen tavoite on kasvattaa pelaajia huipulle.

Tavoitteet painottuvat eri ikäryhmissä eri tavoin. Tavoitteet muuttuvat lapsen kasvaessa ja samanikäisillä pelaajillakin voi olla erilaisia painotuksia harjoittelussa. Myös pelaajan oma motivaatio menestymiseen on yksilöllistä. Onssin tavoitteena on pelaajan pysyminen mahdollisimman pitkään hyvän harrastuksen tai haasteita ja menestymistä tarjoavan lajin – jalkapallon parissa.