Mitä jalkapalloilu maksaa?

Edellä mainittujen jalkapallovarusteiden sekä vakuutuksen ja lisenssin lisäksi jokainen pelaaja maksaa Seuramaksun, joka on seuran vuosittain syyskokouksessa määrätty maksu.

Näiden lisäksi joukkueet voivat kerätä vanhempainkokouksessa päätetyn kausisuunnitelmaan pohjautuvan Joukkuemaksun, mikäli talkoilla tai sponsoroinnilla ei kateta kaikkia kauden kustannuksia.

Seuramaksun suuruus ja jakauma

Seuramaksut ONS:ssa vaihtelevat ikäkausittain ja löytyvät tarkemmin eriteltynä seuran nettisivuilta www.onssi.fi

ONS:in tavoitteena on olla johtava tyttö-/naisjalkapalloseura, joten seuramaksussa varaudutaan ylläpitämään laadukas toiminta, joka mahdollistaa pelaajien ja valmentajien kehittymisen tarvittaessa aina huipulle asti. Silti jalkapalloa ONS:ssa voidaan pitää edullisena, jos sitä vertaa moneen muuhun harrastusmuotoon.

Seuran tulojen pääluokat (Top 3):

 • Seura- ja jäsenmaksut
 • Yhteistyösopimukset (= sponsorisopimukset)
 • Jalkapallokoulut ja muut tapahtumat

Seuran menojen pääluokat (Top 3):

 • Henkilöstökulut (mm. valmennuspäällikkö, toiminnanjohtaja)
 • Valmentajien kulukorvaukset
 • Valmentajien ja muiden toimihenkilöiden koulutukset

Seuramaksun anti pelaajalle

 1. Koulutettu valmentaja/valmentajat, joiden koulutus- ja kulukorvaukset seura hoitaa samoin kuin Jojojen-, rahojen- ja huoltajien koulutukset.
 2. Seuran neuvottelema PUMA-Intersport Joutsensilta –sopimus, jolla varusteet alennettuun hintaan.
 3. Seura kustantaa joukkueen osallistumisen yhteen Palloliiton virallisesti järjestämään sarjaan
 4. Seuran hallintoon liittyvät palvelut (joukkueen pankkipalvelut, kirjanpito yms.)
 5. Seuran koordinoimat harjoitus- ja hallivuorot
 6. Vuosittaiset palkitsemiset kauden päätteeksi
 7. Seura kustantaa pelaajien siirtomaksut
 8. Osallistumisen OGC –turnaukseen ilman osallistumismaksua
 9. Seuran tarjoamat fanituotteet edulliseen hintaan
 10. Ilmainen pääsy Naisten edustusjoukkueen kotiotteluihin
 11. Muut vuosittain neuvoteltavat yhteistyösopimukset

 

Seura päättää kerättävistä seuramaksusista syyskokouksessa. Toimintamaksun suuruus ja maksuaikataulut sekä maksuun sisältyvät etuudet löydät Seura-valikosta (Toimintamaksut).

Yksittäisiä seuramaksuja ei makseta suoraan seuran tilille vaan maksut kierrätetään joukkueen tilin kautta. Joukkueenjohtaja / rahastonhoitaja tarkistavat maksujen oikeellisuuden ja myös ilmoittavat maksuaikataulusta.

Vuonna 2021 seuramaksut vaihtelevat nuorimpien ikäluokkien 300€:sta T16/18:n 720€:on. Kausimaksu peritään kuukausittain, marras-joukuluu kuitenkin yhdessä erässä.

Seuramaksun tulee kattaa koko toimintakauden kulut. Koska kuluja ei voida säädellä tarpeen mukaan, ei myöskään seuramaksuissa ole joustoja; seuramaksu on korvaus seuran jäsenyydestä ja seuran koko kaudena aikana tarjoamista palveluista. Maksu on siis aina maksettava kun on seuran rekisteröity pelaaja. JOS eteen tulee tilanne ettei omasta tahdostaan huolimatta pysty osallistumaan seuran toiintaan pidemmällä aikajaksolla (kyse pitää olla kuukausista), voi seuran johtokunta antaa maksusta huojennusta sitä anottaessa. Huojennus ei kuitenkaan koskaan ole puolta maksuosuutta suurempi.

Yleiskuvan menoista ja kuluista voit katsoa kauden 2020 hallintotilin koosteesta.