Header uutiset

Helmariturnaus 30.7 - 2.8.

Helmariturnaus on Suomen Palloliiton uusi, vuonna 2017 aloitettu pelaajakehitystapahtuma, jossa yhdistyy pelaajatarkkailu, valmennusosaamisen kehittäminen ja nuorten urheilijaksi kasvun tukeminen. Helmariturnaus järjestetään Eerikkilässä.

Turnaukset ovat osa vuoden aikana toteutettujen Helmari- ja Huuhkajapäivien tapahtumaketjua ja osa suomalaisen jalkapalloilijan pelaajapolkua. Tapahtumat antavat työkaluja pelaajien laadukkaaseen arkiharjoitteluun. Tänä vuonna turnaus järjestettiin 30.7.-2.8, ja siihen osallistuivat pääasiassa vuonna 2005 syntyneet pelaajat.

Turnauksessa oli mukana yhteensä 10 joukkuetta. Etelästä joukkueita oli neljä (Team Sällström, Team Koivisto, Team Hyyrynen ja Team Heroum), idästä kaksi (Team Summanen ja Team Naumanen), lännestä kolme (Team Kollanen, Team Alanen ja Team Engman) ja pohjoisesta yksi (Team Kuikka).

Pohjoisen joukkue

Team Kuikka

Pelaajat:

Alapukki Fanni ONS, Angeria Jutta ONS, Autti Pauliina ONS, Erkkilä Emmi-Helmi FC Wimma, Haapa-Aro Alma RoPS, Haapalainen Aino-Inkeri ONS, Huusko Hilda ONS, Härkman Erika ONS, Jormanainen Aada ONS, Karppinen Elle-Sofia ONS, Kivelä Lotta RoPS, Lahtela Amanda RoPS, Lahtinen Liina ONS, Luokkala Oona MeLU, Mulari Emma ONS, Olmala Viivi ONS, Riekki Friia HauPa, Seppälä Milla MeLU, Sorakangas Anni HauPa, Suorsa Reetta FC Wimma, Tikkala Oona TP-47, Uusitalo Veera ONS.

Taustajoukot:

Valmentaja, Virve Närhi (FC-92)

Valmentaja, Iida Nurmos (entinen ONS-pelaaja ja valmentaja)

Maalivahtivalmentaja, Jussi Viirelä (JS Hercules)

Valmentajien tutor, Toni Koskinen (ONS)

Videoanalyytikko, Aaku Laitinen (Tervarit)

Seurayhteisön valmennusosaamisen kehittäjä, Juho Luukkonen (RoPS)

Huoltaja, Suvi Huusko (ONS)

 

Turnaus pelattiin kahdessa lohkossa (A ja B). Team Kuikan lohkossa pelasivat Team Engman, Team Heroum ja Team Naumanen. Joukkueet pelasivat toisiaan vastaan kaksi kertaa. Team Kuikka voitti kuudesta pelaamastaan ottelusta neljä ja hävisi kaksi (maalierolla seitsemän tehtyä ja kaksi päästettyä maalia). ONS:n Jutta Angeria äityi turnauksessa hurjaan vireeseen tehden joukkueensa maaleista peräti viisi. Mukana olleista joukkueista muodostettiin kaksi All Stars-joukkuetta, joista toiseen Jutta valittiin täysin ansaitusti. All Stars Anne Mäkinen ja All Stars Laura Kalmari mittelivät lopuksi paremmuudestaan. Peli päättyi Mäkisen voittoon 4-0, ja Jutta päätti tässäkin ottelussa heiluttaa verkkoja vielä kahteen otteeseen.

Hyökkääjän kommentit turnauksen jälkeen:

”Turnaus oli kaikin puolin hyvä. Korona oli otettu huomioon ja yleisestikin järjestelyt hoidettu hienosti. Joukkueemme osalta turnaus oli myös onnistunut. Käytössä oli laadukasta teknologiaa, joka mahdollisti muun muassa videoklippien hyödyntämisen. Esimerkiksi, kun All Stars-pelin puoliaika alkoi ja menimme koppiin, saimme käsiimme heti viisi puoliajasta tehtyä klippiä.

Sain uutta oppia turnauksessa, varsinkin pelatessani hieman eri paikalla mitä olen ONS:ssa tottunut pelaamaan. Pelityyli oli myös erilainen. Joukkue oli minulle kuitenkin tuttu 04 -ikäluokan aluejoukkuetapahtumista sekä Malesiasta. Team Kuikalla eli meidän joukkueellamme oli mahtava joukkuehenki. Ensimmäisten päivien jälkeen meistä muodostui kokonainen joukkue, ja olisi voinut ajatella, että olemme kaikki tunteneet toisemme jo kauan. Saimme tarkkailijoilta ja valmentajilta positiivista palautetta joukkueemme yhtenäisyydestä ja joukkuehengestä.

Suosittelen Helmariturnausta kaikille. Se toimii myös hyvänä välitavoitteena uralla. 05- ikäluokkaan valittiin 200 pelaajaa, joista kaikki halusivat päästä näyttämään taitojaan ja mittaamaan sen hetkisen tasonsa muihin verrattuna. Näimme myös esimerkkejä erilaisista pelaajapoluista huipulle, saimme hyviä vinkkejä fysiikkavalmentajilta ja kuulimme tarpeellisia ohjeita hyvään arkeen.

All Stars-joukkueeseen pääseminen oli henkilökohtainen tavoitteeni. En ottanut siitä kuitenkaan stressiä, vaan yritin joka pelissä parhaani. Olen tyytyväinen omaan panokseeni, joukkueeni suoritukseen ja koko turnaukseen.”

helmarit 2020

Kuva: All Stars Anne Mäkinen. Jutta Angeria alarivissä toinen oikealta.

Pohjoisen seurat tekivät tiivistä yhteistyötä joukkuetta valitessaan. Tällaiset turnaukset hitsaavat yhteen koko pohjoista jalkapalloperhettä. Mahdollisuus jakaa mielipiteitä, näkemyksiä ja toimintamalleja usean eri seuran ja toimihenkilön välillä. Yhteiset illanvietot takaavat lisäksi sen, että päänupin ruuveja voidaan kiertää hieman löysemmälle. Jokaiselle osallistujalle jää varmasti takataskuun jotain kotiin viemisiksi, olit sitten pelaaja tai taustajoukkoihin kuuluva henkilö.

  FB ROUND  insta   Twitter

tahtiseura pieni JP