Header uutiset

Reilu kuukausi sitten ONS-organisaatioon saatiin lisää laajuutta, sillä seura perusti joukkueen ikäluokalle T13. Päävalmentajana toimii Antti Roivainen, joka kertoi minulle hieman joukkueen taustoista ja siitä, millä periaatteella hommaa lähdettiin pyörittämään.

Joukkueen taustajoukkoihin kuuluvat apuvalmentajat: Tony Sarajärvi, Jaana Timonen, Ilkka Kumpulainen ja Pauli Koukkari

Joukkueenjohtaja: Eero Sangi

Rahastonhoitaja: Johanna Alitalo

Talkoo- ja varainkeruu vastaava: Jarmo Yrjänä

Huoltajat: Tiina Haikola ja Karita Malin

 ”Pelaajia joukkueessa on tällä hetkellä 20 ja vanhemmat ovat lähteneet aktiivisesti mukaan toimintaan, sillä puolet pelaajien vanhemmista toimii tällä hetkellä eri tehtävissä joukkueen apuna. Treenaamme marras-joulukuussa kaksi kertaa viikossa: keskiviikkoisin Hiukkavaaran koulun salissa klo 17:30-18:30 ja perjantaisin Heinäpään jalkapallohallissa klo 17:00-18:15.”

Kiinnostus valmennustehtäviin Roivaisella heräsi jo useampi vuosi takaperin.

 ”Alun perin lähdin mukaan alkusyksystä 2015, kun ONS 09-ikäluokkaan perustettiin oma joukkue ja joukkueella oli tarvetta valmentajille. Siitä se pikkuhiljaa lähti ja tuntui mielekkäältä olla mukana ja auttaa lapsia kehittymään jalkapallon parissa. Toki myös oma jalkapallotausta juniori-ikäluokissa edesauttoi asiaa.”

 Valmentaja pitää tärkeänä sitä, että joukkueen toiminta perustuu ilon kautta tekemiseen yhdessä. Pelaamisen tulee olla mielekästä eikä tämän ikäisiltä lapsilta tule vaatia vielä liikoja.

 ”Ehdottomasti tärkein asia on, että pelaajilla on niin harkoissa kuin peleissäkin hauskaa, ja he nauttivat jalkapallon pelaamisesta. Toinen asia on hyvä joukkuehenki, jonka suhteen joukkueella on tulossa erilaisia tapahtumia kauden aikana.”

 Ensimmäinen kuukausi on nyt takanapäin ja joukkue on päässyt pelaamaan myös ensimmäisen turnauksensa. Homma on lähtenyt liikkeelle positiiviseen sävyyn ja niin pelit kuin harjoituksetkin ovat sujuneet hienosti.

 ”Ensimmäinen kuukausi on mennyt mukavasti. Pelaajat ovat käyneet aktiivisesti treeneissä ja harjoitukset ovat pyörineet hyvin, jonka ovat mahdollistaneet aktiivinen valmennusryhmä sekä huoltajat. Tytöillä on näyttänyt ainakin päällisin puolen olevan hauskaa. Ensimmäinen turnaus meni myös oikein hyvin. Osalla pelaajista oli aistittavissa hieman jännitystä, eikä ihme, sillä suurimmalle osalle nämä olivat ensimmäiset oikeat pelit. Kaiken kaikkiaan päällimmäisenä tunteena oikein positiivinen fiilis. Tästä on hyvä jatkaa seuraavaan turnaukseen, mikä kolkutteleekin jo nurkan takana."

Totta kai pelaajien tulee antaa omat kommenttinsa koskien ensimmäisiä otteitaan pelikentällä. Helmi Haikolan (kuvassa), Ella Kumpulaisen, Nella Malinin, Cecilia Sarajärven ja Ella Koukkarin fiilikset: ”tosi hyvät ja kivaa oli.” Helmi lisäsi vielä: ”hyvä mieli jäi, koska tein kakkosluokkalaisia vastaan maaleja.”

 Erityisistä tilanteista tytöille jäi mieleen seuraavaa:

 Helmi: ”Kun meidän joukkue sai vapaapotkun.”Helmi.jpg

 Ella Kumpulainen: ”Tykkäsin olla maalivahtina.”

 Nella: ”Oman joukkueen viimeinen maali, vaikka toisilla oli paljon enemmän.”

 Cecilia: ”No se mun ja Saran maali.”

 Ella Koukkari: ”Se, että sai olla pelissä kapteeni.”

 

Kehittyäkseen, pelaajilta on tietysti hyvä kysyä, mitä pitäisi parantaa seuraaviin peleihin?

Helmi: ”Harhautuksia.”

Ella Kumpulainen: ”Enemmän rohkeutta.”

Nella: ”Parempien pelaajien lisäksi joitain, jotka uskaltaa mennä lähemmäksi maalia, ja yrittää tehdä maalin ja laittaa palloa peliin.”

Cecilia: ”Ei mitään.”

Ella Koukkari: ”Uskallan mennä enemmän ottamaan palloa pois.”

Uuden joukkueen alkutaival on lähtenyt siis suotuisalla tavalla liikkeelle. Toivottavasti tyttöjen kiinnostus jalkapalloa kohtaan säilyy yhtä vankkana vielä pitkään. Tulevaisuus on lapsissa ja nuorissa, joten panostus heidän harrastustoimintaansa on hyvin tärkeää. 

 

IMG-20201028-WA0008.jpg