Header uutiset

Jatketaan Onssin työntekijäesittelyitä ja tällä kertaa ääneen pääsee seurasihteeri Ari Kannasmaa.

Olen alkujaan Lapinlahdelta Ylä-Savosta ja asunut siellä - yhtä vajaan kolmen vuoden oleskelua Outokummussa ihan 60-luvun alussa lukuun ottamatta – siihen asti kunnes tulin Ouluun opiskelemaan arkkiteuuria syksyllä 1980. Tarkoitus oli opiskella 4-5 vuotta ja sen jälkeen palata takaisin kotikonnuille. Toisin kuitenkin kävi…

 

Kannasmaa Ari 1Tapasin tulevan vaimoni syksyllä 1986 mennessäni suorittamaan pakollista englanninkielen kurssia yliopistolla (oli tullut uusi opettaja!), seuraavana vuonna muutettiin yhteen ja kesällä -89 vietettiinkin jo häitä. Suomalais-Brittiläiseen perheeseemme kuuluu vaimon lisäksi neljä aikuista lasta (kaksi poika ja kaksi nuorempaa tyttöä). Korona-ajan ilmiöksi noussut syntyvyyden nousu Suomessa, vastoin tilasto-odotuksia, toi nyt keväällä kaksi uutta jäsentä lisää ja teki samalla meistä vanhemmista isovanhempia. Vanhemmalle tytöllemme (Ex ONSsilainen) syntyi poika ja nuoremmalle pojalle (Ex OLSsilainen) syntyi pieni tyttö. Saa nähdä pääseekö eläkepäivinä vielä kuskaamaan taaperoita harkkoihin ;-)

ONSsissa olen aloittanut hieman ennen seuran perustamista (silloin oltiin vielä osa OLSsia). ”Jalkapalloura” tosin oli jo alkanut paria vuotta aiemmin kun nuorempi pojista tuli kysymään voisiko hän liittyä OLSsiin… Oli löytänyt kaverin kadun toisella puolen nurmikentällä isänsä (”Rale” Makelä) kanssa palloa potkineesta pojasta (Nykyisin Florø SK:ssa pelaava Joni Mäkelä). Parin viikon sisällä olin sitten OLS-93 Etelän rahastonhoitaja.

ONSsissa olen ehtinyt tekemään kaikkea mahdollista näiden vuosien aikana. Aluksi vain talkoita (joukkue + seura), sitten sain nettisivut hoidettavaksi (pienellä korvauksella) ja vähän kerrassaan toimistotehtäviä sitä mukaan kuin niille ei enää löytynyt tekijöitä. Vuodesta 2006 alkaen toimin myös apuvalmentajana ja ehdin jopa ”valmentaa” yhtä harrastejoukkuetta. Tyttöjen lopetettua jalkapalloharrastuksen pyydettiin sitten jäämään töihin (palkattuna, onneksi) enkä hoksannut kieltäytyä monipuoliseta ja huomattavan haasteelliseksi osoittautuneesta tehtävästä.

Työtehtäväni painottuvat nykyään talous- ja henkilöhallintoon sekä tietotekniikan ylläpitoon ja päivittämisiin. Näiden lisäksi on suuri joukko kaikkea sekalaista tehtävää kaikilta mahdollisilta osa-alueilta. Seuran johtokunnassa ehdin olla 5 vuotta (2015-19) ja tänä vuonna tuli myös 40 vuotta täyteen työskentelystä yhdistys-/seuratoiminnassa sekä 33 vuotta hallitustyöskentelyä/-johtamista taloyhtiössä. Politiikkaan en ole 100% sitoutumattomana sekaantunt vaikka sinnekin on ehdokkaaksi kyselyt.

Harrastan puutarhurointia (kolme isompaa kohdetta joista yksi Englannissa), hyötyliikuntaa, ruuanlaittoa, kaikenlaista suunnittelua, sukututkimusta jne, näin alkuun. En tykkää tehdä samoja asioita kovin montaa kertaa, siksi ehkä teen vähän kaikkea ja samasta syystä opiskelen koko ajan kaikkea uutta.

Mottoni: ”Otetaampa selvää…”