Header uutiset

Onssin työntekijäesittelyissä viimeisenä vuorossa on valmennuspäällikkö Jukka Dunderin esittely. Lue alta hänen esittely kokonaisuudessaan.

bf4b6317-2d7b-436f-b433-c8943d744d45.jpgOlen toiminut Onssin valmennuspäällikkönä vuodesta 2016 lähtien. Koulutaustaltani olen humanisti Oulun yliopistosta ja siviilipuolen kouluttautumista olen jatkanut oikeustieteen parissa Helsingin yliopistossa. Jalkapallo- ja valmentajakoulutuksien osalta olen suorittanut Uefa A -linsenssin, NuVK:n, VATin, VEATin, Master Ekkonon ja Youth master ekkonon. Valmentaja- ja valmennuspäällikkökoulutuksia olen käynyt myös SHA:ssa, ja olen opiskellut valmennusta FC Barcelona universitaksessa. Opiskelen myös Rovaniemen ammattikorkeakoulussa jalkapallovalmennukseen keskittyvällä AMK-liikunnanohjaajalinjalla. Virallisten koulutusten lisäksi olen käynyt ja suorittanut lukuisia jalkapallovalmentajakoulutuksia Suomessa, Ruotsissa, Englannissa ja Espanjassa. Jalkapallon parissa olen toiminut noin 45-vuotta. Aluksi pelaajana, ja sen jälkeen valmentajana oululaisissa seurajoukkueissa sekä Pohjois-Suomen piirin piirijoukkueissa. Valmennuksen lisäksi olen toiminut Palloliiton videoanalyytikkona sekä valmentajakouluttajana.

Omassa työssäni pidän eniten lasten- ja nuorten kanssa toimimisesta. Vuosia toiminnassa mukana olleena olen nähnyt jo monia ikäluokkia, jotka ovat käyneet läpi koko junioripolun, ja sitä kautta nähnyt sen, kuinka harrastamisen myötä pelaajien into ja intohimo jalkapalloa kohtaan kasvaa vuosi vuodelta iän karttuessa. Valmentajan tehtävänä tässä prosessissa on ensisijaisesti pitää pelaajien peli-iloa ja intoa yllä. Valmennuspäällikön tehtävänä on taas ohjata valmentajia heidän valmentajana kasvamisen prosessissa. Kuten Raymond Verheijen on todennut “valmentaminen on elämänmittaista opiskelua”. Jokainen pelaaja kehittyy omaa tahtiaan, ja jokaisella pelaajalla on oikeus harrastaa, elää jalkapallomaailmassa ja kerätä kokemuksia ja ystävyyssuhteita, jotka kantavat vielä aikuisiällä. Seuran tehtävänä taas on antaa jokaiselle lapselle ja nuorelle mahdollisuuden harrastaa tai pelata kilpamielessä jalkapalloa.


Pohjois-Suomen johtavana tyttö- ja naisjalkapalloseurana Onssissa pelaaminen tarkoittaa myös bussissa istumista. Joukkueet pelaavat ympäri Suomea, ja sen vuoksi vanhempien rooli joukkueiden arjen pyörittämisessä on tärkeä. Onssin työntekijänä olen vuosien varrella tavannut monta vanhempaa, jotka vuosi vuoden jälkeen ovat jaksaneet kulkea joukkueiden mukana huoltajina pitkillä pelireissuilla, ja jotka seuran järjestämissä kisoissa ja turnauksissa vapaaehtoistyöllään mahdollistavat sen, että seura pystyy kisoja ja turnauksia järjestämään. Sen vuoksi haluan omasta ja ammattini puolesta kiittää kaikkia valmentajia, jojoja, rahjoja, huoltajia ja kaikkia muita vanhempia, jotka vapaaehtoistyöllään luovat hyvän ja turvallisen ympäristön, jossa jokaisen onssilaisen on hyvä harrastaa.

Kiitos