Header uutiset

ONS pelaajien riemunkiljahdukset kaikuvat kuvan kauniissa Turussa, vaikka peli oli vajaat viisi minuuttia sitten päättynyt tappioon. NOUSU! Se oli varmistunut, kun Pallo-Iirot ja PKKU pelasivat keskinäisen pelin tasan. Ringissä ei pidätelty iloa, itkua eikä sitä helpostusta mikä valtasi jokaisen joukkueessa mukana olleen ihmisen.

Kauden alku oli suotuisa, kun joukkue saatiin kasattua hyvissä ajoin. Kasassa oli nuori sekä menestyksennälkäinen joukkue, joka oli valmis haastamaan sarjassa jokaisen joukkueen. Joukkue teki alkukaudesta selkeät suunnitelmat ja tavoitteet, jotka ohjasivat koko kauden tekemistä taustojen, valmennuksen ja pelaajien keskuudessa. Kauden alussa joukkueessa oli kolme maalivahtia, kaksikymmentä kenttäpelaajaa sekä valmennustiimi Jussi Madetojan johdolla unohtamatta taustalla toimivia henkilöitä. Kaikki oli valmista kauteen. Työ tekijäänsä kiittää, ja niin tosiaan kävi, vaikka alkukaudesta sitä ei vielä varmaksi tiedetty.

Joukkue oli kasattu suurimmaksi osaksi nuorista pelaajista, joista osa ikänsä puolesta voisi pelata BSM-sarjaa. Kyseiset pelaajat pääsivät kuitenkin keskittymään alkukaudesta pelkästään edustuksen toimintaan, koska BSM- sarjasta tuli sarjamuotoinen karsinta kaudelle 2022.

Kun huhtikuussa vihdoin alkoivat sarjapelit, niin joukkueen mielenmaisemaa voidaan helposti kuvata energiseksi, voimakkaaksi ja intohimoiseksi mitä punainen väri yleisesti edustaa. Alku olikin juuri sitä, joukkue murskasi vastustajansa kerta toisensa jälkeen, ilman mitään ongelmia. Toukokuussa kuitenkin tuli muutama paha loukkaantuminen, mikä vaikeutti pienellä ringillä operoivaa joukkuetta väliaikaisesti. Oli siis aika muiden pelaajien astua esiin ottamaan suurta roolia joukkueessa ja peleissä. Valmentajalla oli alusta saakka kova luotto, että homma saadaan toimimaan, koska laatua joukkueessa oli laajalti. Huikean alun jälkeen siis tuli pieni notkahdus, josta selvittiin kuitenkin kovan työn, hyvän ilmapiirin ja yhteen hiileen puhaltamisen ansiosta.

Sarjaa kun oli pelattu kaksitoista kierrosta, niin ONS porskutti eteenpäin ja kaikki tuntui olevan hyvässä hallinnassa. Tappioita oli kärsitty toukokuussa ILVES/2:lle sekä VIFK:lle ja yksi tasapeli oli väännetty heinäkuussa EBK:n kanssa, mutta muut pelit olivat päättyneet selkeisiin voittoihin.

Elokuussa alkoikin näkymään jo rasitus, koska oli tullut loukkaantumisia, koronasta johtuvaa karanteenia sekä nuoren joukkueen pelaajien lainaamista BSM-sarjaan avuksi. Elettiin vaikeita aikoja myös pelaajien mielissä, koska keskittyminen hiukan osalla kärsi, kun ei aina alkuviikosta ollut selvää pelaako edustuksen vai BSM:n pelejä. Tämä johtui siitä, että molempien rosteri oli kapea, vaikka yhteistyötä pyrittiin tekemään joukkueiden välillä. Se ei voinut olla vaikuttamatta sekä pelaajien suorituksiin että myös samalla tuloksiin, mutta alkukaudesta päätetty yhteinen tavoite ajoi kuitenkin kaikkia parhaimpaansa. Taistelutahto ja toisten auttaminen, siitä on tehty suuret tarinat, ja sellaiseksi tämä joukkue todellakin rakentui.

22.8.-12.9.2021 aikana pelattiin peräti seitsemän peliä, joista saldona oli kaksi tappiota VIFK:lle sekä NJS:lle ja tasapeli PKKU:ta vastaan. Loput pelit päättyivät voittoon, mutta voitot vaativat veronsa, kauden lopusta oli tulossa raskas sekä henkisesti että fyysisesti. Koko joukkue oli ajettu äärirajoille. Taustalla vellovat huolet myös vaikeuttivat palautumista ja ennen kaikkea keskittymistä, vaikka ne asiat olivatkin suuremmaksi osaksi pelin sekä pelaajien ulkopuolisia. Kuten sanotaan, niin kaikki vaikuttavat kaikkeen. Kaikkien henkistä kestävyyttä koeteltiin.

Luvassa oli kolme viimeistä kierrosta, ja kaikki sarjassa oli edelleen mahdollista. Siitä alkoi pitkä ja kivinen tie, jota kuljettiin yhdessä tiiviinä ja yhtenäisenä joukkueena. Kuten päävalmentaja Jussi Madetoja sanoi, niin Nina Simone – Feeling good auttoi häntä sekä huonoina että hyvinä aikoina. Ja näin hän pystyi antamaan energiansa ja voimansa joukkueelle, joka seisoi tiukasti valmentajansa takana.

ONS pelasi koko kauden kärjessä ja sen tuntumassa, vaikka tie ei aina tasainen ollutkaan joukkueella, kuten on useampaan kertaan on jo kirjoitettu. Loppukaudella nähtiin miten tasainen ja laadukas sarja todellisuudessa oli, koska vielä viimeisellä kierroksella muutamalla joukkueella oli mahdollisuudet karsintaan tai suoraan nousuun. ONS pelasi Pallo-Iiroja vastaan maalittoman tasapelin sekä voitti VJS:n 3-0. Oli aika viimeiselle tanssille, koska joukkue ei edes miettinyt joutuvansa karsintaan.

Joukkueen viimeinen tanssi valmentaja Jussi Madetojan kanssa. Suorasta noususta taisteli viimeisellä kierroksella ONS ja PKKU, sekä mahdollisesta karsintapaikasta myös NJS.

ONS:lla oli edelleen mahdollisuus jopa tippua ulos suoran nousun tavoittelusta viimeisellä kierroksella. ONS johti kahdella pisteellä sarjaa, mutta takana vaani PKKU, joka omasi mahdollisuudet suoraan nousuun, sekä kuten tiedämme tippumisen karsintapaikalta myös. Nykyvireessä odotettiin kovaa viimeistä peliä, ja sitä se oli. TPS oli erittäin vahva kotonaan, ja ensimmäinen puoliaika koitui tällä erää joukkueen kohtaloksi. Kaikki kunnia kotijoukkueelle, he olivat reilusti parempia pelissä ja taistelu päättyi 3-1 tappioon, mutta siitä alkoi jännitys miten Pallo-Iirot – PKKU pelissä käy.

Joukkue ei jättänyt Turussa Yläkentän tekonurmea, vaan kokoontui rinkiin odottelemaan miten Pallo-Iirot-PKKU pelissä lopulta käy.

Jussi Madetoja muistelee seuraavan viikon alussa tunnelmaa seuraavanlaisin sanoin: "Ringissä vallitsi täydellinen hiljaisuus ja jännittynyt tunnelma, kuitenkin olimme täynnä toivoa ja samalla koimme tervettä pelkoa. Pelin lopputulos kun selvisi, muistan selvästi miten pelaajat reagoivat, villi riemu ja ilo, nauru sekä kyyneleet että päässä soiva dirlandaa pysyvät muistona sydämessäni aina."

Kansalliseen Liigaan meidät vei:

Pelaajat: Aada Saarela, Ada Kurjenniemi, Anni Heikka, Annika Kangas, Aurora Harila (c), Elle Poukkula, Emma Kurjenniemi, Helka Moilanen, Iida Eskola, Inari Salo, Inka Sarjanoja, Jade Ylisipola, Julia Angeria (c), Jutta Angeria, Lilja Niiranen, Milla Kittilä, Natasa Ruuskanen, Peppi Saarinen, Saana Soikkeli, Sara Ikonen, Tiia Pohjanen (c), Tilde Hellund, Tuuli Niemelä, Viivi Huhtanen, Vilma Peuhkurinen

Valmennustiimi: Jussi Madetoja, Ilkka Matila, Tommi Lindholm ja Toni Koskinen

Toimihenkilöt: Keijo Peuhkurinen, Helena Peuhkurinen, Tapio Harila, Marika Harila, Marko Ikonen ja Juha Mäkivierikko

 

Joukkue2021.jpg