Header uutiset

Seuraavana pääsemme tutustumaan tarkemmin ONS:n 2009 joukkueeseen. Lue esittely alta kokonaisuudessaan.

ONS-09-joukkueessa on tällä hetkellä yhteensä 28 pelaajaa, joista kolme on maalivahteja. Joukkueeseen
kuuluu kolme valmentajaa, joukkueenjohtaja, rahastonhoitaja sekä juuri työnsä aloittanut maalivahtivastaava. Näiden lisäksi joukkueella on useita huoltajia, jotka huolehtivat pelaajista
pelitapahtumissa ja turnauksissa.

ONS-09 harjoittelee kolmesti viikossa pallollisilla treeneillä, ja tämän lisäksi viikkoon kuuluu myös yksi fysiikkatreeni salilla. Joukkue harjoittelee seuran valmennuslinjan mukaisesti. Teemat vaihtuvat kahdeksan viikon välein. Treeneissä pyritään päävalmentaja Jyrki Juvanin mukaan tehokkuuteen siten, että suuresta pelaajamäärästä huolimatta kaikki liikkuvat ja suorittavat aktiivisesti koko ajan. Harjoitteluun sisällytetään paljon pienpelejä ja taitoja vaativia osioita. Joukkue pelaa Liiga Pohjoista (PSL) YJ-joukkueilla, jonka lisäksi se osallistuu tyttöjen ja poikien piirisarjoihin. Joukkueen tavoitteena on menestyä PSL:ssä, ja sitä kautta lunastaa paikka valtakunnallisessa T13-lopputurnauksessa, ja toki menestyä sitten sielläkin.

Vallitseva koronatilanne on valitettavasti peruuttanut joukkueelta useita turnauksia. Joukkueella on kuitenkin tarkoitus osallistua nyt talvella Palloliiton Helmari-tapahtumiin Oulussa ja Eerikkilässä. Keväällä vuorossa on Play like a girl-turnaus Helsingissä. Joukkue osallistui myös tammikuun lopulla OGC-turnaukseen.

Joukkueenjohtaja Mari Lahdenperän mukaan joukkueessa vallitsee positiivinen fiilis. Pelaajat ovat sitoutuneita harjoitteluun, ja käyvät todella aktiivisesti treeneissä. Joukkueen treenit ja toiminta rytmittävät pelaajien vapaa-aikaa suurelta osin. Suurimmalla osalla pelaajista on niin sanotusti ammattimainen ote tekemiseen, ja halua oikeasti kehittyä jalkapalloilijana. Kaverit joukkueessa ovat myös tärkeä juttu pelaajille, ja monet pelaajista ovatkin vapaa-ajallaankin parhaita kavereita keskenään. Marin mukaan pelaajien innostuneisuus ja kavereiden tsemppaaminen paremmaksi kantaa pitkälle.

Numerolla 25 pelaava Iida Lahdenperä on pelannut joukkueessa kahdeksan vuotta. Iida kuvailee joukkueessa olevan hyvä fiilis ja kiva ilmapiiri. Kaikki tulevat toimeen toistensa kanssa. Treeneihin on kiva mennä, kun siellä näkee kavereita ja on kivaa treenata heidän kanssaan. Kaikki tsemppaavat toisiaan, ja tappion hetkellä tai jos peli ei muuten mennyt niin hyvin, pelaajat lohduttavat toisiaan. Treeneissä Iidan mielestä kivointa on se, kun treenit ovat haastavia, vauhdikkaita ja monipuolisia. Iida kertoo, että harjoittelu tapahtuu yleensä ryhmissä, jotka haastavat sopivasti omaa tasoa, ja siten jokainen pääsee kehittymään hyvin. Peleissä pääsee toteuttamaan harjoiteltuja asioita, kuten syöttämistä, ja yhteen pelaaminen onnistuu. Iidasta voittaminen joukkueen kanssa ja onnistumiset peleissä ovat kivoja asioita. Joukkue on reissannut paljon erilaisissa turnauksissa. Iida kertoo, että matkoille on aina kiva lähteä kyseisen porukan kanssa, kun joukkueessa on paljon hänen hyviä kavereitaan, joiden kanssa on aina hauskaa.

Joukkueen omille sivuille pääset TÄSTÄ.

Kuvissa joukkue Hesa Cupissa kesällä 2021.