Header uutiset

Esittelyvuorossa joukkueistamme on seuraavaksi ONS:n B/C haastejoukkue. Lue joukkueen esittely alta kokonaisuudessaan.

ONS B/C Haaste -joukkueessa oli tammikuun 2022 lopussa 29 pelaajaa ja yksi pelaaja kokeilujaksolla. Pelaajat ovat ikäluokista 2004–2008. Joukkueeseen kuuluu myös päävalmentaja, kolme apuvalmentajaa, joukkueenjohtaja, rahastonhoitaja, huoltaja ja varustevastaava.

Pelaajat harjoittelevat kolme kertaa viikossa kaksissa pallollisissa treeneissä ja oheistreenissä, joka on talvikaudella ollut fysiikkatreeni. Treenien lisäksi joukkue pelaa myös mahdollisimman paljon harjoituspelejä. Kaudella 2022 joukkue pelaa T15 Ykköstä, T18 Kakkosta ja Naisten Kolmosta yhteistyössä ONS Naiset 2-joukkueen kanssa. Kesällä useamman sarjan pelaaminen tarkoittaa runsasta pelien määrää. Heinäkuussa joukkueella on vuorossa Kokkola Cup ja syyskuussa Hippo-turnaus.

Pelaajien laaja ikähaarukka ei enää merkitse tämän ikäisissä pelaajissa paljoakaan, mutta joukkueen taitotasot ovat kirjavat. Uusimmat pelaajat ovat aloittaneet jalkapallon vasta kolme kuukautta sitten, kun pisimpään pelanneilla on kahdeksan tai yhdeksän vuoden jalkapallotausta. Tämän vuoksi harjoituksissa treenataan oman taitotason mukaisesti pienryhmissä, jotta kaikki saavat onnistumisen kokemuksia. Onnistumisen kokemukset ovat tärkeitä kaiken tasoisille pelaajille. Harjoittelussa pyritään noudattamaan seuran valmennuslinjaa, ja vinkkejä otetaan jakson teemoista, esimerkkiharjoitteista ja muiden Onssin joukkueiden harjoituksista. Treenejä kuitenkin muokataan niin, että ne saadaan helpommiksi vähemmän pelanneille. Treenaaminen on tavoitteellista, ja jokaisessa treenissä on selkeä teema sekä rakenne. Pelaajia myös kannustetaan monin tavoin omatoimiseen harjoitteluun.

Valmentaja Teea Ojan mukaan joukkueen tavoitteena on tarjota tyttöpelaajille vaihtoehto kilpatason rinnalle. Joukkueessa on mahdollisuus harrastaa ja pelata tavoitteellisesti sekä kohtuullisin kustannuksin, iloa tuottavalla tavalla, turvallisessa ja hyvähenkisessä ilmapiirissä. Ei liian tosissaan, mutta kuitenkin aina täysillä. Yksi joukkueen motoista kuuluukin: ”hyvä seura, parempi mieli”. Taitoerojen vuoksi tavoitteena on ensisijaisesti yksilöiden teknis-taktinen kehittyminen omaa potentiaaliaan kohti. Vuosittain joukkueesta siirtyy pelaajia Onssin tai muiden alueen seurojen kilpajoukkueisiin. Teea Oja ajattelee, että jalkapallo on alusta, jolla opetellaan useita elämässä tarvittavia taitoja. Joukkuepelaaminen vahvistaa muun muassa tavoitteenasettelua ja tavoitteiden eteen ponnistelemista, pitkäjänteisyyttä, sosiaalisia taitoja ja vuorovaikutustaitoja, empatiakykyä ja muiden huomioonottamista, itsetuntemusta ja itseluottamusta sekä terveellisiä elämäntapoja. Erityisesti nuorten tyttöjen kohdalla sosiaalinen media saattaa luoda epärealistisia ulkonäköihanteita ja - paineita. Jalkapallo on lajina armollinen: kaikilla on sama treeni- ja peliasu, ulkonäöllä ei ole väliä, vain taidot ratkaisevat. Joukkueen kapteenit saavat kauden päätteeksi todistuksen tehtävästään ja voivat tarvittaessa hyödyntää sitä vaikkapa hakiessaan kesätöitä. Valmentajalta saa myös suosituksia työ- ja opiskelupaikan hakemista varten. Joukkueen pelaajia kannustetaan pelinohjaajiksi, apuvalmentajiksi ja futiskerhojen vetäjiksi, jotta he voisivat harrastuksensa kautta saada myös työkokemusta ja ehkä vähän rahaakin. Näin jalkapallo laajenee pelkkää joukkueessa pelaamista suuremmaksi, elämään eri tavoin linkittyväksi asiaksi.

Joukkueen Instagram-tilillä @ons_bc_haaste on jo yli 900 seuraajaa, ja joukkue päivittää sinne ahkerasti kuulumisiaan. Laittakaa tili siis seurantaan!
.
joukkuekuva