Header uutiset

ONS 08 YJ-joukkueessa pelaa tällä hetkellä 33 pelaajaa. Heistä 17 on Onssista, kymmenen Ajaxista, kolme HauPasta ja kolme Pallokarhuista. Valmentajia on kuusi, joukkueenjohtajia kolme (ONS, Ajax, PaKa), ja lisäksi rahastonhoitaja.

 

08YJ kuva1

Joukkueella on kolme pallollista harjoitusta ja yksi fysiikkaharjoitus viikossa. Lisäksi myös juoksutekniikkavalmennusta pidetään säännöllisesti. Harjoittelu painottuu ONS:n teemojen mukaan, jotka tulevat valmennuspäälliköltä. Keskiössä ovat yksilötaidot ja urheilijaksi opettaminen, mutta 11v11-maailmaan siirryttyä, enemmän ja enemmän keskitytään myös pelipaikkakohtaisiin ja taktisiin harjoitteisiin.

Joukkue pelaa kaudella 2022 T14-liigaa, P14 kakkosta sekä yhdessä B/C-haastejoukkueen kanssa T15 ykköstä. Joukkueella on paljon harkkapelejä viikonloppuisin. Maaliskuussa joukkue osallistuu SJK:n turnaukseen ja huhtikuussa Helsingissä PLG-turnaukseen. Liiga Pohjoinen alkaa huhtikuun alussa.

Joukkueen valmentajan Toni Kinnusen mukaan pelillisesti joukkueen tavoitteena on menestyä Liiga Pohjoisessa niin, että se pääsee T14 Taso 1 lopputurnaukseen lokakuussa, jossa sitten tavoitteena on päästä pelaamaan mitaleista. Kevätkierroksella on Liigan lisäksi luvassa kovia pelejä poikien sarjasta. Läpi kauden tavoitteena on löytää jokaiselle pelaajalle oikeanlaisia pelejä ja sitä kautta kehittää pelitaitoja yksilöinä sekä joukkueena.

Pelaajien yhteishenki ja tavoitteellisuus paistaa läpi jokaisessa tapahtumassa. ONS 08 YJ-joukkue on nyt koossa toista kautta, eikä Tonin mukaan juuri erota kuka on mistäkin seurasta lähtöisin. Pelaajien kesken on kiinteää yhdessäoloa paljon myös joukkuetapahtumien ulkopuolella ja pelireissuille ei tarvitse miettiä mitään vakioporukoita esim. majoituksen suhteen. Kaikki tulevat toistensa kanssa juttuun.  Ryhmässä on paljon liikunnallisesti lahjakkaita tyttöjä ja taitavia pelaajia. Kun lähikentät sulavat, omatoimitreenaaminen helpottuu, jolloin on odotettavissa kovaa kehitystä laajalla rintamalla.