Header uutiset

Tänään perjantaina 18 vuotta täyttävä Claudia Palosaari pelaa ONS BSM-joukkueessa, ja hänet valittiin ensimmäistä kertaa mukaan U18-maajoukkueeseen tammikuussa. Hänen pelipaikkansa on hyökkääjä. Hänen aiempia seurojaan ovat ToJK, TP-47 ja AIK. Claudian lapsuudessaan hänen kavereistaan suurin osa pelasi jalkapalloa, ja heidän innoittamanaan Claudia halusi myös lähteä kokeilemaan lajia. Kun Claudian 10- vuotissyntymäpäivä koitti, hänen lahjatoiveenaan oli jalkapalloharrastukseen mukaan pääseminen. Toive toteutui, ja Claudia aloitti lajin harrastamisen.

Claudialla on aina ollut suuret tavoitteet jalkapallon suhteen, ja hän on antanut sille paljon aikaansa. Hän on treenannut paljon vapaa-ajallaan, muttei mielestään kuitenkaan kohtuuttomissa määrin. Hän on ollut kärsivällinen useista lajiin liittyvistä vastoinkäymisistään huolimatta, ja pitää sitä avaimenaan nykyiseen tasoonsa pääsemiselle. Claudia kertoo kuunnelleensa kehoaan sekä mieltään, ja jalkapallo on kulkenut aika lailla sitten siinä vierellä. Välillä on ollut vaikeuksia uskoa itseensä, mutta nuoresta iästään johtuen hän kokee, että hänellä on vielä paljon edessään.

Claudia nimeää vahvuudekseen erityisesti nopeuden, joka tuo paljon etuja eri tilanteisiin. Juuri nyt isoin kehityskohde puolestaan on rohkeampi pelaaminen, etenkin 1v1-tilanteissa, jotta Claudia voisi hyödyntää vahvuuksiaan enemmän. Claudia mainitsee isoksi kehityskohteekseen myös kestävyyden parantamisen. Claudian tyypillinen viikko pitää sisällään kolmet aamutreenit: kahdet pallolliset ja yhdet fysiikkatreenit. Joukkuetreenejä on neljästä viiteen kappaletta viikossa, riippuen siitä onko viikonloppuna peliä. Joukkuetreeneistä taas kolmet ovat lajitreenejä ja loput fyysistä treenaamista. Näiden lisäksi Claudia treenaa vielä itsekseen yhdestä kahteen kertaan viikossa. Claudia kertoo nauttivansa tällaisesta treenintäyteisestä viikkorytmistä. Treenaamiselta liikenevä vapaa-aika kuluu hänellä levätessä, kavereiden ja erityisesti perheen parissa aikaa viettäen sekä kävelylenkkejä tehden.

Claudian ehdottomasti suurin kohokohta jalkapalloon liittyen on ollut Ruotsissa pelaaminen. Sinne lähteminen oli hyppy tuntemattomaan, eikä Claudia osannut odottaa mitä kaikkea tuleva toisi tullessaan. Aika Ruotsissa opetti enemmän kuin mikään muu tähän asti, ja Claudia oppi todella paljon paitsi jalkapallosta, mutta myös itsestään. Claudia arvelee, että ilman aikaa Ruotsissa hän ei olisi nyt tässä tilanteessa. ”Jotta voi oppia, täytyy olla rohkea”, hän sanoo. Claudian kohokohtiin kuuluu myös hänen ensimmäisen maajoukkueleirinsä, joka oli kokonaisuudessaan hyvin onnistunut ja jätti hyvät fiilikset. Leiriltä Claudia sai paljon oppeja ja motivaatiota arkeensa sekä omaan tekemiseensä.

Claudia pelasi ensimmäisen maajoukkuepelinsä helmikuussa 2022, ja hänelle jäi pelistä todella positiiviset fiilikset. Claudia sai testata, miten hän pelaa kovemman tason pelissä. Häntä lämmittää myös hänen pelissään tekemänsä maali. Claudian mukaan maajoukkueympäristössä on korkeampi intensiteettitaso mitä niin sanotussa normaalissa joukkuearjessa. Päätökset ja liikkeet täytyy tulla entistä nopeammin sekä niitä tulee tehdä yhä enemmän. Myös pelaajan kunto korostuu paljon. Claudia haluaa tulevaisuudessa päästä kunnolla maajoukkuerinkiin ja pelaamaan virallisia maajoukkuepelejä. Tähtäimessään hänellä on myös päästä pelaamaan EM-karsintoja ensi syksynä. Claudia tavoittelee sitä, että hän pelaisi mahdollisimman korkealla tasolla ja mahdollisimman pitkään.

ONS:n junioreille Claudia lähettää seuraavanlaiset terveiset: ” Haluan etenkin sanoa, että nuoressa iässä on vielä paljon edessä. Vaikka ei heti ensimmäisille leireille pääsisikään, niin mahdollisuudet myöhemminkin ovat suuret. Olkaa kärsivällisiä ja uskokaa itseenne, mutta muistakaa myös kuunnella kehoa ja mieltä. Se on tärkeintä!

 

Hyvää syntymäpäivää Claudia!

 

Claudia 2