Header uutiset

Enni Muotka on ONS:n kasvatti, ja hänen pelipaikkansa on maalivahti. Ikää hänellä on 15 vuotta, ja hän pelaa ONS:n B:ssä. Enni aloitti jalkapallon 7-vuotiaana ONS 06-joukkueessa. Hänen kaverinsa oli aloittanut kyseisessä joukkueessa vähän aiemmin, ja hän houkutteli Enninkin mukaan treeneihin. Enni innostui lajista, ja jatkoi harrastusta.

Ennin tyypillinen viikko pitää sisällään viidet treenit, joista yhdet ovat fysiikkatreenit. Torstaiaamuisin hän suuntaa Kastellin urheilulukion aamutreeneihin, ja muutoin hän treenaa joukkueensa kanssa. Viikonloppuihin kuuluu yleensä joko peli tai sitten fysiikkatreeni. Jalkapallon lisäksi Ennillä ei ole muita harrastuksia, mutta hän tykkää vapaa-ajallaan viettää aikaa kavereiden kanssa, liikkua, rentoutua musiikkia kuunnellen ja laittaa ruokaa sekä leipoa.

Vahvuuksinaan Enni pitää määrätietoisuuttaan ja sitä, että hän haluaa saavuttaa itsellensä asettamansa tavoitteet. Kehityskohteikseen hän nostaa paineensietokyvyn ja paineen alla pelaamisessa kehittymisen. Lisäksi hän haluaisi kehittyä myös siinä, että käyttäisi enemmän ääntään kentällä. Enni kertoo olleensa aktiivinen treeneissä kävijä. Jo useampana vuonna hän on osallistunut myös vanhempien joukkueiden mokketreeneihin, joista hän on saanut lisäharjoitusta omien joukkuetreenien päälle. Mokketreenit ovat kasvattaneet motivaatiota treenata lisää. Enni on tehnyt myös ajatustyötä treeneihin liittyen. Hän on käynyt läpi treenejä ja pelejä, miettinyt eri tilanteita sekä miten niissä voisi onnistua paremmin.

Suurimmaksi kohokohdakseen jalkapallon parissa Enni mainitsee U16-tyttöjen maajoukkueleirin viime vuoden lokakuulta. Myös itseä vanhempien kanssa treenaaminen on ollut Ennistä hienoa. Aikoinaan pienempänä pelatut turnaukset ja pelireissut ovat myös jääneet Ennille mieleen. Enni pelasi ensimmäisen maajoukkuepelinsä myös viime vuoden lokakuussa. Silloin aikomuksena oli pelata Ruotsia vastaan, mutta koronan estettyä sen, vastaan asettuikin TFA. Peli päättyi 3-1 Ennin joukkueen hyväksi. Enniä jännitti todella paljon ennen peliä, mutta jännitys lieventyi hiukan pelin edetessä. Pelin jälkeen oli kiva fiilis onnistuneen pelin vuoksi.

Enni kertoo, että maajoukkueympäristössä treenit olivat kovempitempoisia mitä niin sanotussa normaalissa joukkuearjessa. Kaikki olivat täysillä mukana tekemisessä ja treenaaminen oli intensiivistä. Päivän aikataulussa pysyminen oli tarkkaa ja tekemistä oli paljon päivittäin. Enni haluaisi tulevaisuudessa päästä vielä uudestaankin maajoukkueen mukaan. Lisäksi hänestä olisi hienoa päästä pelaamaan Suomi-paidassa ulkomailla. Hän haluaa myös kehittyä vielä nykyistä paremmaksi pelaajaksi.

ONS:n junioreille Enni haluaa lähettää seuraavanlaiset terveiset: ” Muistakaa treenata paljon ja tehkää paljon töitä omien unelmien saavuttamiseksi.

 

enni (002).JPG