Header uutiset

Tänään pelaajaesittelyyn pääsee Inka Sarjanoja, joka on parhaillaan U19-maajoukkueen kanssa valmistautumassa tärkeään EM-jatkokarsintaotteluun Saksaa vastaan. Ottelu pelataan huomenna klo 15.00 Suomen aikaa ja voittaja jatkaa EM-lopputurnaukseen.

18-vuotias Inka Sarjanoja pelaa ONS:n naisten edustusjoukkueessa Kansallista Liigaa. Hänen pelipaikkansa on joko laitahyökkääjä tai hyökkääjä. Jalkapallon pariin Inka päätyi yhdessä eskarikaverinsa kanssa ollessaan 7-vuotias. Joukkueena toimi tuolloin ONS:n vuonna 2004 syntyneiden joukkue.

Inkan vahvuuksia pelaajana ovat 1vs1 ohittaminen, jalan avaaminen ja viimeistely. Suurimmiksi kehityskohteikseen Inka nostaa prässin ja vasemman jalan käytön.

Inkalla on viikossa kolmet lukion aamutreenit, joista kahdet ovat pallollisia treenejä ja yhdet voimaharjoittelua. Inkalla on lisäksi joukkueensa kanssa pallollisia treenejä viikosta riippuen kolmesta neljään kertaa, ja viikonloppuisin on mahdollisesti peli. Tähän päälle tulee vielä omatoiminen harjoittelu, jota Inka kertoo tekevänsä vaihtelevissa määrin. Inka on aina treenannut ohjattujen treenien lisäksi myös omatoimisesti. Varsinkin pienempänä hän vietti paljonkin aikaa kentällä yhdessä kavereidensa kanssa. Nykyään omalla ajalla harjoittelu pitää Inkan mukaan tehdä vähän harkitummin ja tehokkaammin lyhyemmässä ajassa, ettei keho kuormitu liikaa. Kun Inkalla on vapaaaikaa, silloin hän lähinnä lepäilee sekä viettää aikaa kavereiden ja perheensä kanssa.

Inka pelasi ensimmäisen maajoukkuepelinsä U16-maajoukkueen kanssa Ruotsia vastaan vuonna 2019. Peli jännitti häntä todella paljon, eikä hän kokenut sen sujuneen häneltä kovin hyvin. Siitä huolimatta tuo ensimmäinen peli ja koko leiri olivat Inkasta todella hienoja kokemuksia. Inka kokee, että maajoukkueympäristössä kaikki tapahtuu nopeammin kuin normaalissa joukkuearjessa, ja pienillä yksityiskohdilla on pelaamisessa suurempi merkitys. Paljon keskitytään myös pelaajien fyysisiin ominaisuuksiin. Kaikki maajoukkuetapahtumat, varsinkin viimesyksyiset EM-karsinnat, ovat olleet Inkalle kohokohtia jalkapallon saralla. Inka mainitsee myös viime syksyn liiganousun yhdeksi suurimmista kohokohdistaan. Mieleen on jäänyt niin ikään myös kaikki junioriajan turnaukset, koska siellä into jalkapalloa kohtaan aikoinaan syttyi.

Inka haluaisi pystyä pelaamaan jalkapalloa mahdollisimman pitkään, ja hän haaveilee myös siitä, että voisi pelata sitä jossain vaiheessa ammatikseenkin. ONS:n junioreille Inka haluaa välittää seuraavat terveiset: ” Tärkeintä on pitää hauskaa ja nauttia jalkapallosta!" 

 

InkaSarjanoja.jpeg