Header uutiset

Seuraavana pelaajaesittelyssä ONS:n edustusjoukkueen keskikenttäpelaaja Tuuli Niemelä. Lue Tuulin esittely alta kokonaisuudessaan.

18-vuotias Tuuli Niemelä pelaa ONS:n naisten edustusjoukkueessa Kansallista Liigaa. Hänen pelipaikkanaan toimii keskikenttä. Jalkapallo tuli Tuulin elämään hänen ollessaan 5-vuotias. Silloin hän alkoi isoveljeään seuraten pelaamaan, ja siirtyi myöhemmin tyttöjen joukkueeseen.

Pienempänä Tuulin niin sanottu ykköslaji oli kuitenkin telinevoimistelu, mutta sen harrastamisen hän lopetti kolmannella luokalla. Sen jälkeen jalkapallosta tuli hänen juttunsa, ja sitä se on yhä edelleen tänäkin päivänä. Tuulin vahvuuksia ovat syöttäminen ja hyökkäyspelaaminen, kuten pelin rakentaminen. Hänen mielestään taas kehittämisen varaa on tällä hetkellä puolustuspelaamisessa, kuten 1v1-puolustuksessa ja prässissä.Tuulin mielestä koskaan ei myöskään voi olla liian hyvä havainnoimisessa.

Tuulilla on viikossa kolmet lukion aamutreenit: salitreeniä kerran viikossa ja kaksi kertaa pallollisia treenejä. Joukkueen kanssa treenataan yleensä neljä kertaa viikossa pallollisia treenejä, ja myös fysiikkatreeniä on yhdessä joukkueen kanssa. Tuulilla on tällä hetkellä myös lähes joka viikonloppu peli, koska kausi on pyörähtänyt käyntiin.

Vapaa-ajallaan Tuuli yrittää ottaa rennosti. Toki myös kouluhommat vaativat oman osansa, mutta muuten hän viettää aikaa kavereidensa ja perheensä kanssa. Tuuli harjoitteli nuorempana paljon omatoimisesti pallon kanssa. Vapaapäivinä tai ennen treenejään hän meni harjoittelemaan kentälle yhdessä parin kaverinsa kanssa. Tänä päivänä omatoimiset treenit ovat enemmänkin hänen omaa fysiikkaansa kehittäviä, ja ne pohjautuvat tarkkoihin valmentajilta saatuihin ohjeisiin esimerkiksi juoksuun tai voimaan liittyen.

Tuuli valittiin ensimmäisen kerran mukaan maajoukkueen matkaan joulukuussa 2019. Ensimmäisen maajoukkuepelinsä hän pääsi pelaamaan marraskuussa 2021, jolloin vastassa oli Norja. Tuulia jännitti tuolloin aika paljon, mutta peli oli kuitenkin kokemuksena todella hieno. Maajoukkueympäristössä aikataulu on Tuulin mielestä yleensä tiukempi ja asiat tehdään nopeammin mitä niin sanotussa normaalissa joukkuearjessa. Maajoukkueympäristössä myös pienetkin yksityiskohdat voivat olla ratkaisevia ja pelaamisen suhteen merkityksellisempiä.

Kysyttäessä kohokohdista jalkapalloon liittyen, Tuuli nostaa esiin junnuvuosina 04-joukkueen kanssa pelatuista turnauksista ja peleistä jääneet lukuisat, elinikäiset muistot. Viime vuosilta mieleen on päällimmäisenä jäänyt liiganousu sekä ensimmäinen maajoukkuepeli ja liigapeli.

Tuuli haluaa tulevaisuudessa pystyä pelaamaan jalkapalloa niin kauan kuin mahdollista, ja haaveissa siintää myös jonain päivänä ulkomaankentätkin.

ONS:n junioreille Tuuli lähettää seuraavanlaisia terveisiä: ” Olkaa rohkeita, uskokaa itteenne ja tärkeimpänä: pitäkää hauskaa! Ei tää niin vakavaa loppujen lopuksi oo :).

 

tuuli (002).jpg