Header uutiset

Neea Tähtisaari on 15-vuotias RoPS:n kasvatti, joka siirtyi tänä keväänä ONS:n BSM-joukkueeseen. Hän pelaa ONS:ssa enimmäkseen keskikentällä, ja maajoukkuetta edustaessaan hän on pelannut laidassa. Neea päätyi jalkapallon pariin ollessaan noin seitsemän vuotta vanha. Silloin hänen koulussaan kerrottiin jalkapallosta kiinnostuneille tytöille tulossa olevasta joukkueesta. Neea innostui, ja siirtyi ikäkausijoukkueeseen heti kun se perustettiin. Neea pelasi RoPS:ssa kaikkiaan kahdeksan vuotta ennen siirtymistään ONS:iin.

neea 2

Neean tyypillinen viikko pitää sisällään yhdet aamutreenit, kolmet tai neljät lajitreenit, kahdet fysiikkatreenit ja omatoimisen harjoittelun. Tällä hetkellä viikonloppuisin on myös peli. Edeltävän kuukauden ajan iso osa harjoittelusta on ollut omatoimista, koska Neea asuu Rovaniemellä. Vapaa-ajallaan Neea tykkää käydä hiihtämässä, lautailemassa ja pelaamassa kavereiden kanssa lätkää. Lisäksi hän lepää ja on kavereidensa kanssa silloin kun on aikaa.

Neea mainitsee vahvuuksikseen pelaajana 1v1-pelaamisen, pallotaituruuden ja rohkeuden. Kehittämistä on vielä havainnoinnissa sekä siinä, mitä valintoja tekee pallollisena. Neean mielestä vasen jalka ei ikinä voi olla liian hyvä, joten sitäkin hän haluaa vielä kehittää. Nykyiselle tasolleen jalkapalloilijana päästäkseen Neean on
täytynyt harjoitella paljon ja monipuolisesti, niin joukkueessa kuin omatoimisestikin. Tämänhetkisen tason saavuttaminen on vaatinut myös paljon pitkäjänteisyyttä, hyvää asennetta ja urheilullista elämäntyyliä. Neea on joutunut tekemään valintoja esimerkiksi kavereiden kanssa ajanvieton ja hyvien yöunien väliltä. Nuorempana, kun joukkueharjoituksia oli vielä selvästi vähemmän, Neea kävi lähes joka päivä yksin potkimassa palloa lähikentällä. Joskus hän pyysi kaverinkin mukaan. Kentällä hän harjoitteli kaikkea lajitaitoon liittyvää, mutta muusta harjoittelusta hän ei tuolloin vielä juurikaan tiennyt. Neea arvelee, että
pelkillä joukkueharjoituksilla hän ei vielä olisi nykyisellä tasollaan, sillä omatoiminen harjoittelu on ollut todella iso osa hänen kehittymistään. Tänä päivänä omatoiminen lajitreeni jää väistämättä vähemmälle joukkuetreenien määrän kasvettua, mutta silti Neea pyrkii harjoittelemaan myös omatoimisesti silloin kun
ehtii. Nykyään hän tekee enemmän kestävyysharjoittelua ja salitreeniä, koska niitä treenataan joukkueen kanssa vähemmän.

Neean kohokohtia jalkapalloon liittyen ovat olleet kaikki maajoukkueleirit. Ne ovat olleet unohtumattomia ja arvokkaita kokemuksia. Neea valittiin ensimmäisen kerran mukaan maajoukkueen matkaan syksyllä 2021, U15-maajoukkueleirille Eerikkilään. Siellä hän pelasi ensimmäisen maajoukkuepelinsä TFA:ta vastaan. Ensimmäisen virallisen maajoukkuepelinsä Neea puolestaan pelasi tämän vuoden huhtikuussa Walesissa. Kyseessä oli Uefa Development-turnaus, ja vastassa Walesin joukkue. Neealle jäi todella hyvät muistot pelistä, sillä hän oli avauskokoonpanossa, ja joukkuekin pelasi hyvin, vaikka oli kyseessä vasta ensimmäinen virallinen maaottelu. Parasta oli tietenkin ottelun voitto ansaitusti lukemin 3-1. Neeasta kaikki tuntui niin hienolta ja jännittävältä, varsinkin kun sai pukea Suomi-paidan päälle ja laulaa Maamme-laulun. Walesin maajoukkueturnaus oli Neealle ikimuistoinen ja upea kokemus.

Neean mukaan maajoukkueympäristössä otetaan vielä normaalia joukkuearkea enemmän kaikki tekijät, kuten lepo ja ravinto, huomioon. Kaikki on tarkkaan harkittua, ja siellä pyritään siihen, että kokonaisuus olisi kunnossa. Myös intensiteetti treeneissä ja peleissä on selvästi kovempi verrattuna Neean omaan arkeen. Tulevaisuudessa Neea haluaa kehittyä vielä paremmaksi pelaajaksi ja päästä siten jatkossakin mukaan maajoukkueleireille. Hänen tavoitteenaan on, että muutaman vuoden päästä hän pelaisi naisten mukana ja mahdollisesti jo Kansallisessa Liigassakin. Ulkomaalaiseen joukkueeseen pääseminen olisi Neean unelmientäyttymys, sillä hän on pienestä asti unelmoinut ulkomailla pelaamisesta. Neea toivoo, että hän voisi pelata vielä monta vuotta, niin pitkään kuin suinkin mahdollista. ONS:n junioreille hän haluaa kertoa seuraavanlaiset terveiset: ” Tavoitelkaa unelmianne ja tehkää intohimoisesti sekä pitkäjänteisesti töitä sen eteen. Kunhan asenne on hyvä, niin kaikki on mahdollista.

neea