Header uutiset

Oulunsalon Pallo ja Oulun Naisfutis tiivistävät yhteistyötä tyttöjen jalkapalloharrastuksen kehittämisessä. Oulunsalon Pallo (OsPa) ja Oulun Naisfutis (ONS) ovat 20.2.2023 allekirjoitetulla sopimuksella sitoutuneet yhdessä edistämään tyttöjen jalkapalloharrastuksen kehittämistä.

Yhteistyösopimuksen pääasiallisena tavoitteena on mahdollistaa yksilöiden kehitys ja pysyminen lajin parissa sekä jakaa tietoa ja osaamista valmentajien välillä. Yhteistyösopimus mahdollistaa myös entistä tarkemman pelaajatarkkailun, joukkueiden välisen yhteistyön eri ikäluokissa sekä jokaiselle pelaajalle oman tasoisen joukkueen.

ONS edustusjoukkue pelaa Suomen korkeinta sarjatasoa, Kansallista liigaa ja on ehdottomasti Oulun alueen suunnan näyttäjä tyttöjen pelaajakehityksessä. Luomme tällä yhteistyöllä tavoitteen junioripelaajille kohti ONS:n edustusjoukkuetta.

OsPalla on jo entuudestaan yhteistyösopimus poikalinjan osalta Oulun Luistinseuran kanssa, joten juuri solmittu sopimus tyttölinjalle on luonnollinen jatkumo sille työlle, jota OsPa kasvattajaseurana Oulun alueella on tehnyt.

-Olemme yhtä mieltä siitä, että me ONS:ssa yhdessä OsPan kanssa haluamme ajatella aina ensin pelaajien etua ja luoda heille parhaat mahdolliset puitteet nauttia lajista, jatkaa lajin parissa mahdollisimman pitkään ja tarjota mahdollisuus nousta tulevaisuudessa edustusjoukkueeseemme, kommentoi ONS:n puheenjohtaja Suvi Huusko.

OsPan puheenjohtaja Janne Siipola on Huuskon kanssa samoilla linjoilla.

-Haluamme myös meidän tyttöpelaajien pysyvän lajin parissa mahdollisimman pitkään. Joko nousemalla tulevaisuudessa ONS edustukseen tai esimerkiksi jatkamalla omaa uraansa valmennuksen parissa. Olen erittäin luottavaisin mielin tämän asian suhteen ja uskon, että yhdessä teemme nämä asiat paremmin kuin yksinään.

OsPan kehityspäällikkö Matias Kotajärvi oli mukana allekirjoitustilaisuudessa ja huomasi heti, että molemmat seurat ovat samalla asialla.

-Puhuimme niin sanotusti samaa kieltä ja tavoitteemme ovat molemmissa seuroissa samansuuntaiset. Haluamme, että yhteistyö on avointa ja rentoa, mutta kuitenkin niin, että asiat tehdään kunnolla. Kaiken pohjana on keskusteleva ja tietoa jakava ilmapiiri, jossa molemmat osapuolet kokevat hyötyvänsä yhteistyöstä.

ONS:n valmennuspäällikkö Jukka Dunder on ollut alusta asti mukana käynnistämässä tätä yhteistyötä.

-Kun ensi kerran asiasta OsPan kanssa keskustelimme, olin pian sitä mieltä, että tämä on kaikkien etu ja tähän yhteistyösopimukseen kannattaa lähteä mukaan.

-Nyt solmitun yhteistyösopimuksen hedelmiä poimitaan sitten muutaman vuoden päästä ja koemme onnistuneemme, kun näemme meidän kasvatin pelaavan Suomen korkeimmalla sarjatasolla tai kun pelaaja oman uran jälkeen haluaa palata kasvattiseuraan esimerkiksi valmentajaksi, kommentoi vielä puheenjohtaja Siipola.

 

Lisää aiheesta:

Jukka Dunder                                                                               

valmennuspäällikkö                                                                   

Oulun Naisfutis Ry                                                                    

P. 0400451143

 

Matias Kotajärvi         

kehityspäällikkö             

Oulunsalon Pallo ry       

P. 0503245382