Header uutiset

ONS järjestää laskiaissunnuntaina 11.2.2024 koko perheen hyväntekeväisyystapahtuman Heinäpään jalkapallohallin läheisyydessä klo 11-17.

Tule viettämään laskiaissunnuntaita luistelemalla, hiihtämällä tai pulkkamäkeen! Tapahtumasta voi ostaa ukranalaisia ja suomalaisia leivonnaisia, makkaraa ja osallistua ilmaiseksi Onni-Nallen taitorataan, sekä askartelutyöpajaan. Samalla on mahdollista tutustua eri yhdistysten toimintaan.

Päivä huipentuu ONS naisten edustusjoukkueen ja Rovaniemen palloseuran naisten edustusjoukkueen väliseen harjoitusotteluun Heinäpään jalkapallohallissa klo 15-17. Otteluun on vapaaehtoinen sisäänpääsymaksu ja tuotto kerätään oululaisten vähävaraisten perheiden lasten harrastamisen tukemiseen.

Tapahtuman aikana kerätään ukranalaisiin orpokoteihin lähetettäviä avustuslaatikoita. Laatikot lähtevät oulusta lahjoitetun linja-auton mukana Ukrainaan helmikuun aikana. Laatikot toimitetaan perille valittuihin orpokoteihin pohjois-suomen ukrainalaisyhdistyksen, sekä ukranalaisen hyväntekeväisyyssäätiön organisoimana kuljetuksina.

Kerättävät pahvilaatikot tulisi olla kestävää pahvia, esimerkiksi banaanilaatikko. Siihen voi pakata yhdelle lapselle sopivia käytettyjä, mutta hyväkuntoisia vaatteita, kuten esimerkiksi ulkovaatteita, lämmintä välivaatetta, sukkia, lapasia, kenkiä jne. Lapselle lahjoitettavaan laatikkoon voi myös pakata makeisia, askartelutarvikkeita, sekä taskulamppu. Laatikon päälle toivotaan erikseen teipattavan sisällysluettelon, mitä laatikko sisältää, esim. vaatetta 120cm pojalle. Listan voi kirjoittaa suomeksi, englanniksi tai ukrainaksi. Listaus helpottaa mm. tulliviranomaisten työtä ja laatikoiden jakamista perille.