Paitoja, housuja, sukkia, kenkiä... VARUSTEET!

Harrastuksen aloittaminen onnistuu hyvin ihan tavallisilla liikuntavälineillä. Heti alkuun ei kannata lähteä hankkimaan uusia nappulakenkiä tms. Ulkokentillä pärjää alussa ihan tavallisilla lenkkikengillä ja säänmukaisella, liikkumiseen soveltuvalla vaatetuksella. Sisäharjoituksissa (palloiluhallit) käyvät myös samat varusteet. Koulusaleissa harjoittelua varten on kuitenkin oltava sisäpelikengät. Suurella osaa lapsista on jo kengät käytössä normaalien koululiikuntatuntien takia. Omaa palloa ei välttämättä tarvitse heti ensimmäisiin harjoituksiin. Valmentajilla on ylimääräisiä palloja mukana harjoituksissa.

Mitä uusi pelaaja tarvitsee?

opas2016 kuva2

Jalkapallokengät

Nuoren pelaajan on hyvä käyttää oikeita jalkapallokenkiä jo heti alusta asti, koska ne ovat tukevammat ja kestävämmät kuin lenkkarit. Halvimmillaan kenkäpari maksaa 30-50€, mutta käytettyjäkin löytyy muun muassa ONSsin Facebook –kirpparista.

Jalkapallo

Jokaisella pelaajalla on hyvä olla oma pallo, joka nuorimmassa ikäluokassa on kokoa 3.

Säärisuojat

Säärisuojat ovat pakolliset. Säärisuojat antavat suojaa iskun tai potkun osuessa säären tai nilkan alueelle.

Maalivahdin varusteet

Jos pelaaja haluaa pelata maalivahtina, tarvitaan maalivahdin hanskat. Joukkueen valmentajilla on myös usein hanskapareja, joita voi käyttää.

Peliasu

Ikäkausijoukkueeseen liittymisen yhteydessä hankitaan pelaajalle peliasu siinä vaiheessa kun aletaan pelaamaan muita joukkueita vastaan. Seuralla on varustesopimus Stadiumin kanssa Craft –varusteiden käytöstä. Joukkueen peliasut hankitaan yleensä yhteishankintana joukkueen sisällä. Varusteet (pelipaita, housut ja sukat) voi myös hankkia itse. Paitoihin tulevat painatukset (esim pelinumero, pelaajan nimi, mainokset tms) jokainen joukkue hoitaa myös itsenäisesti. Varustehankinnoissa kannattaa kääntyä kunkin joukkueen joukkueenjohtajan puoleen. Joukkueissa saattaa myös olla erillinen varustevastaava, joka hoitaa keskitetysti varustehankintoja.

Näitä edustus/peliasuja käytetään vain peleissä, harjoituksissa niiden käyttöä tulisi välttää ainakin E-ikäluokissa sekä tätä vanhemmissa ikäluokissa.

ONS:in toimintaperiaatteen mukaisesti uudella pelaajalla on kahden viikon tutustumisjakso, jonka aikana voi harjoitella ilmaiseksi. Tutustumisjakson aikana pelaajalla on matala kynnys tutustua lajiin, harjoitteluun ja seuraan ilman sitoutumista.  Selvitä joukkueen valmentajalta mitkä varusteet ovat riittävät harjoittelun aloittamiseksi.

Muuta?

Harjoituksiin ja peleihin on syytä ottaa mukaan myös juomapullo. Riittävä nesteen nauttiminen harjoitusten aikana on tärkeää. Juomaksi käy ainoastaan vesi, mehuja tai erilaisia energiajuomia ei missään nimessä suositella mukaan, limonaadeista puhumattakaan. Harjoitusten jälkeen kotona voi nauttia maailman parasta "palautumisjuomaa", lasillisen MAITOA.