Header uutiset

ONS:n Futismuistelot sarja jatkuu taas! Sarjassamme haastattelemme pääosin Oulusta eteenpäin ponnistaneita jalkapalloilijoita tai seuratoimintaan kuuluneita henkilöitä. Mitkä asiat ovat kirkkaimpina mielessä, kun palataan ajassa taaksepäin ja mitä heille mahtaakaan kuulua juuri nyt. Tällä kertaa haastateltavaksemme saimme Lasse Miettusen.

Mikä sinut aikoinaan veti mukaan ONS:n toimintaan?

Tyttö- ja naisjalkapallotoimintaan mukaan tulo tapahtui pian sen jälkeen, kun tyttäreni Satu aloitti jalkapalloharrastuksen. Olisikohan tuo vuosi ollut 1998, ja silloin toimintaa oli OLS:n jalkapallojaoston järjestämänä. Tuolloinkin joukkueen taustoja koottiin lasten vanhemmista ja taisin päätyä aika pian huoltajaksi sekä yleismieheksi auttelemaan joukkueenjohtajaa. Tuon 89-90-ikäluokan pelaajista useat siirtyivät sitten myöhemmin ONS:iin ja aina aikuisten edustusjoukkueeseen saakka. Myös muita pelaajapolkuja pelaajat löysivät KMF:stä, OPS:sta ja Tervareista. Omalta kohdaltani siirtyminen ONS-toimintaan oli luontevaa kun toiminta oli saatu koottua tyttö- ja naisjalkapalloon keskittyneeseen seuraan. Joskus 2003-2004 paikkeilla menin ONS 97-ikäluokan mukaan, kun ikäluokka 96-97 jaettiin kahdeksi ryhmäksi. Taisi tuossakin jaossa minulle osua aluksi huoltajahommia ja ikäluokan kasvaessa apuvalmentajan hommia. Yhteenvedettynä, oma motivaationi toimintaan on ollut lasten liikunnan ja urheilun mahdollistaminen jalkapalloseurassa.

Päällimmäiset muistot ONS:sta? lasse_miettunen_003.JPG

ONS on nuori, elinvoimainen ja innostunut tyttö- ja naisjalkapalloseura. Seuran nuoruuteen ja innokkuuteen liittyy myös sen toimintaa kuvaavia elementtejä, jotka jokaisen urheiluseuran tulee elää, jotta seura ja sen kulttuuri kehittyy. Seura on rohkeasti profiloitunut taitavien junioripelaajien kehittäjänä ja ollut mukana kehittämässä jalkapallon juniorivalmennusta yhdessä Suomen Palloliiton kanssa. Vaikka nuoressa seurassa on aina kehitettävää, niin seura on aina rohkeasti tarttunut haasteisiin esim. taitokisa-järjestäjänä, kuin aikanaan seurajoukkueturnauksen (FUN) järjestäjänä. Kun sain toimia useissa tehtävissä seurassa, niin en haluaisi nostaa mitään muistoa ”päällimmäiseksi”, vaan sanoisin mieluummin, että kaikki harjoitukset, pelit, kilpailut, turnaukset, palaverit, pelimatkat sekä toimistopäivät ja tapaamiset olivat parhaita päiviä ikinä. Ehkä tiivistetysti voisi ONS:ia kuvailla sanoilla ”iloista jalkapalloa yhdessä". 

Mitä sinulle kuuluu juuri nyt?

Yrittäjän ja papan tehtävät täyttävät hyvin eläkeläisen kalenterista löytyvät aukot. Olen kuluneen kevään aikana jäänyt suunnitellusti sivuun suorista yhteyksistä jalkapalloyhteisöön, jossa viimeksi toimin SPL:n pohjoisen alueen seurakehitysryhmän puheenjohtajana. Aktiivisimmin seuraan naisten pääsarjatason pelejä Ruotsista Damallsvenskanista. Tänään 30.5. seurataan Umeå IK vs Kristianstads DFF tv:stä ja 5.6. sitten paikan päällä Piteåssa Piteå IF – Umeå IK. Kansallisen Liigan ja Veikkausliigan seuraaminen Oulussa kuuluu myös ohjelmaan.

Minkä verran ehdit seuraamaan jalkapalloa tai ONS:n toimintaa nykyisin?

Kansallisen Liigan pelit tulee seurattua liveseurantojen kautta ja ONS:n kotipelit pyrin katsomaan paikan päällä. ONS-taustaisia toimijoita tavatessa tulee aina kyseltyä seuran kuulumisia

Terveiset seurallemme:

Seura on hyvällä tiellä. Seuran kehittämisessä kannattaa kiinnittää huomiota vapaaehtoisten jaksamiseen sekä pyrkiä kaikin keinoin innostaa ja sitouttamaan uusia toimijoita mukaan. Ilman vapaaehtoistoimijoita seura ei tule toimeen. Samalla tulee myös rakentaa taloudellisesti kannattavia työmahdollisuuksia liikunta-alan ammattilaisille organisoimalla toimintaa harrastajien ja urheilijoiden tarpeiden mukaan. Erityisesti kannustan yhteistyöhön muiden jalkapalloseurojen kanssa.

Pohjoisesta Tuulee!